Musical

28 de gener 2018

The Phantom of the 50s

Prologue: Esmorzar llegint l’edició dominical del New York Times. El diari té un disseny vertical i estret. Facilment doblegable per llegir al metro. Onze suplements individuals però amb el mateix format. Business, Travel, Sports, Arts & Leisure, Book Review… no m’ho acabaré mai!

Música: Me estoy volviendo loco / Azul y negro

Overture

Act one: The Metropolitan Museum of Art

Scene 1: Passeig previ creuant Central Park  sota un txirimiri suau. Per un moment no hem sentit cotxes.

Música: The sound of silence / Simon & Garfunkel

Scene 2: La cua per veure els dibuixos de Michelangelo Buonarroti és antològica! Fem el recorregut esquivant pals de selfie d’orientals riallers, famílies amb nens avorrits, guies cridaners i un allau de turistes del tot el món fent veure que els interessa el geni italià. Mai més en diumenge plovent! Comprem el catàleg de la exposició i envio un WatsApp d’auxili a la nostra estimada Lurdes perquè ens faci una master class a Barcelona. Fugint de la marabunta hem vist de reüll obres de Boticelli, Rubens, Caravaggio, Rembrandt, Canaletto, Van Gogh, Gaugin, Picasso i una retrospectiva de David Hockney… Apostoflant!

Música: Should I stay or Should I go / The Clash

Act two: SOHO (South of Houston)

Scene 1: El metro ens diposita al Soho i anem a complir un altre dels nostres rituals. Menjar al mega colmado Dean & Deluca. Creat per Giorgio DeLuca i Joel Dean fa 40 anys ve a ser com el Vinçon de les bones èpoques; productes de tot el món ben triats i exposats a una ubicació magnífica. La distribució del local evoca les botigues de queviures de principis de segle XX combinat amb disseny actual. Una meravella. És un misteri perquè només s’han expandit pels Estats Units i Àsia.

Música: Mistery Train / Elvis Presley

Scene 2: Baixant des del Soho cap al One World Trade Center trobem un canvi radical a l’alçada de Canal Street. Comença TRIBECA (Triangle Below Canal). El panorama a les primeres tres illes de la mateixa Broadway Street és totalment diferent. Botigues cutres, top manta per tot arreu, personatges inquietants però pacífics… potser si que en Robert de Niro hi està invertint a fons però el tram entre Canal i Chambers Street fa pena.

Música: A reluctant hero / Taxi Driver Soundtrack

Act three: ONE WORLD TRADE CENTER

Scene 1: Triem les 17:00h per pujar al mirador de la torre One World Trade center i gaudir del sunset. L’encertem de ple. No faré cap spoiler del show que munten. Simplement constatar, un cop més, que en saben molt aquests americans. Impressiona veure des del pis 102 els forats que ocupaven les torres bessones. Val la pena

Musica: Tears in heaven / Eric Clapton

Finale: No està gens malament per ser el meu últim dia abans de fer els 50. Espero que us hagi agradat. A partir de dimarts em podreu trobar al meu blog.

Música: Waiting on a Friend / The Rolling Stones

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s