Moments gratis de qualitat

27/01/2018 Avui m’agradaria destacar algun dels “moments gratis de qualitat (MGQ)” del dia. En clau yankee; “The nominees for the best MGQ of the day are“:

Best neighbours initiative: The High Line in Chelsea

La High Line és un parc públic deliciós que ocupa una antiga via de tren elevat construïda els anys 30. La línia transcorria pel mig dels edificis i servia per transportar mercaderies des de l’antic districte industrial. Als anys 80 va quedar en desús i es va aprovar la seva demolició. Un veí de Chelsea, Peter Obletz, s’hi va oposar. Després de lluitar-ho als tribunals, va guanyar i va crear l’associació “Friends of the High Line”. Avui en dia la ciutat de Nova York n’és la propietària però l’associació creada pels activistes del barri s’encarrega del manteniment.

Best out of budget project: Oculus de Santiago Calatrava

No és només una estació de metro de les línies N, R, W, 2, 3, 4, 5, A, C, J, Z i dels trens cap a New Jersey. És un centre comercial gegant, fastuós, elegant, espectacular i absurd construït al costat del forat deixat per les torres bessones. El millor és la forma d’esquelet de balena gegant amb les costelles blanques impolutes de l’interior. Tot plegat sembla una falla valenciana descomunal però digne de veure.

Best walk over troubled waters: The Brooklyn Bridge

Agafar el metro fins a la primera parada de Brooklyn i tornar passejant pel pont al capvespre, és gairebé obligatori. Ens ha costat una mica trobar l’entrada del camí però un cop enfilats hem anat apropant-nos a Manhattan xino xano per un pas elevat sobre els cotxes. L’estampa Woody Allenesca és espectacular tot i que trobo a faltar la silueta de les torres bessones. No m’hi acabo d’acostumar.

Best dance performance: Michael Jackson parade at Grand Central

Al metro sempre hi passen coses. Baixem a Grand Central i sentim la música de Michael Jackson a tot drap. Un grup de gent rodeja a uns ballarins. Es tracta d’un grup de cinc nois negres que es van alternant per ballar recordant al seu ídol. Quin ritme, quina flexibilitat i quin mal de genolls només de veure’ls! Ho fan tant bé que fins i tot m’ha semblat enxampar a un dels policies reconcentrats relaxar-se per un moment.

Best classical station: The Grand Central

Potser s’ha vist superada per altres estacions més modernes però segueix conservant els encants d’un clàssic. “If you see somethig, say something. Alert a Police Officer”. Fins i tot els missatges d’alerta els mostra de manera discreta i elegant. Al diminut quiosc central d’informació coronat amb quatre rellotges en forma d’esfera, hi ha dos empleats malcarats i avorrits de la seva feina que contesten de qualsevol manera, i n’hi ha un altre que és un encant. Sempre m’ha fascinat la gent que, tot i tenir feines poc agraïdes, sap respondre amb un somriure eficient a les preguntes dels viatgers.

And the winner is…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s