Apa titu, cap al Japó

Dia 1/12 – 21 de juliol de 2018 – Barcelona / Dubai / Osaka / Kyoto

      El vol de Barcelona a Dubai amb l’Airbus 380 se’ns fa curt. La novetat d’embarcar-nos en aquest gegant dels cels i la il·lusió d’un viatge que comença, fa del trajecte de 6 hores una delicia.

    Arribem a Dubai i comencem a al·lucinar amb les dimensions de l’aeroport. Han aconseguit fer un hub mundial del no res. Els passadissos infinits d’aquest àgora artificial s’ha convertit en una bombolla d’aire condicionat enmig del desert. Dona la sensació que gran part de la gent que transita pel Dubai International Airport, DXB, no sap ni vol saber on és. M’hi incloc. Faig una foto del panell d’arribades per constatar la magnitud de la bombolla: Medina, Tehran, Bali, Riyadh, Jeddah, Dhaka, Bahrain, Adelaide, Kolkata, Fort Lauderdale, Seychelles, Sydney, Muscat, Washington, Dammam, London Heathrow, SIngapore, Karachi, Male, Colombo, Narita, Melbourne, London Gatwick, Perth, Chenai, New York, Orlando, Dallas, Shangai, Thirunvananthapuram, Clark, Manchester, Newark, Manila, Kuala Lumpur, Hyderabad, Hong Kong, Lahore, Rome, Kochi, Bangalore, Islamabad, Peshawar, Hanoi, Mumbai, Osaka, Seoul Incheon, Taipei, Bangkok, Frankfurt, Cape Town, Beijing, New Delhi, Munich, Mauritius, Lagos, Paris i Barcelona!!! Sorprèn veure la nostra ciutat en aquesta alineació global.

      On carai és Thirunvananthapuram? Segons Mr. Google and Mrs. Viquipèdia, Thiruvananthapuram, també coneguda com a Trivandrum, és la capital de l’estat de Kerala, a l’Índia, i del districte de Thiruvananthapuram. Es troba a la costa oest, prop de l’extrem sud del continent.  Esmentada pel Mahatma Gandhi com la “ciutat sempre verda de l’Índia”, es caracteritza pel seu terreny ondulat de turons costaners baixos i pels seus carrerons comercials sempre actius. Qui vola de Thirunvananthapuram a Dubai? I de Dubai a Thirunvananthapuram?

      Durant les tres hores i escaig que vam passar a l’aeroport de Dubai saludem a una amiga de la família que torna de fer un voluntariat a Uganda i gairebé coincidim amb un altre amic que va a treballar a la ciutat. Milions d’històries creuades cada día, cada hora, cada segon. Famílies de nòrdics escaldats pel sol que tornen de paraísos remots a la rutina ennuvolada es creuen amb dones que s’amaguen els cabells sota el Hijab o tot el rostre amb el Niqab, grups d’orientals aborregats fotografiant-ho tot coincideixen amb individus vestits amb túnica i turbants de diferents colors indicant status o tribu o procedència o… , parelles amb l’instint de reproducció disparat arrosseguen criatures adormides en horaris inhumans demanant informació a treballadors hindús esgotats adormint-se en qualsevol racó, cambreres filipines amb amabilitat sobredimensionada miren de reüll a grups de joves okupant passadissos per aprofitar vols low cost amb enllaços eterns. I nosaltres què carai hi fem a Dubai? Doncs buscar la porta B10 per embarcar cap a Osaka.

      El vol de 9h de Dubai a Osaka se’ns fa més pesat. No hi ha manera de dormir en aquest Boeing 777. Enyorem l’Airbus!

      Aterrem a Osaka i comença el xoc cultural. Des del personal de l’aeroport encarregats de tramitar els passaports, passant pel conductor del minibus que ens porta a Kyoto fins al noi de la recepció de l’Hotel o els cambrers del restaurant on vam sopar, tots i totes interactuen diferent del què estem acostumats. Són tant i tant amables que un no pot evitar sospitar que, el riure nerviós perpetu amb el que se’t dirigeixen, en realitat amaga cautela, educació, tempteig i un punt de distanciament davant aquests bàrbars que han vingut a visitar-los.

      Tot just tenim temps de fer un mos al restaurant de la cantonada. Boníssim encara que no sabem ben bé què hem menjant. La dèria vegetariana de la meva filla gran xoca frontalment amb la gastronomia japonesa.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s